OM METTE SCHAK DAHLMANN


Mette Schak Dahlmann er på få år blevet en markant kvinde i byggebranchen og et kendt ansigt i medierne og på konferencer i ind- og udland. Mettes kamp for ordentlige badeforhold i skurvogne på landets byggepladser har ændret lovgivningen, og Mette kæmper videre for mere ligestilling i byggefaget og for at tiltrække flere unge kvinder til håndværksfag og -uddannelser

Mette trak fuld medieopmærksomhed, da hun byggede sin egen skurvogn for at vise, hvordan kvinder på byggepladsen kan få mulighed for at bade bag en lukket dør.


Fra hun fik ideen til at designe en unisex-skurvogn og til hun fik den fragtet til Christiansborg Slotsplads, har Mette været på manges læber i byggebranchen. Mette er et levende eksempel på, hvor meget en kvinde kan rykke, når hun kan, vil og tør. Sådan nogle kreative og innovative kvinder har branchen brug for flere af.


Det lykkedes nemlig Mette at få ændret lovgivningen i Danmark, så alle, der arbejder på byggepladser på tværs af fag fra 2021 kan få badefaciliteter stillet til rådighed, som kan lukkes med en dør.


DET SKRIVER PRESSEN OM METTE MURER

Mette Schak Dahlmann har skabt overskrifter med sit store smil, sit smittende engangement og sin evne til at tale frit fra leveren.


Her finder du et udpluk af de mange artikler og debatindlæg, som på forskellig vis stiller skarpt på, hvordan det er at være kvinde i et traditionelt mandefag.